Piec chlebowy i do pizzy mobilny gastronomiczny PIĘTROWY w klinkrze

12 200,0016 800,00

Poprzednia najniższa cena: 12 200,00.

Estimated delivery on 27/12/2024

SKU:

PIEC MOBILNY

1, 2, 3 -Piętrowy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

WERSJA w klinkrze

Do wyboru:

klinkier antracytowy,

klinkier czerwony.

Oferujemy Państwu solidny i funkcjonalny piec

mobilny, opalany drewnem, który doskonale sprawdza się

na rynku jako piec stacjonarny, ogrodowy, oraz jako piec mobilny.

Piec wykonany jest techniką spawalniczą,

wykończony ręcznie i z wysoką precyzją.

Ilość pięter

1, 2, 3

PIEC MOBILNY  1, 2, 3 -Piętrowy

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Wersja w KLINKRZE:

klinkier antracytowy,

klinkier czerwony.

 

Cechy szczególne:

✅ okładzina szamotowa, która pozwala na trwałe użytkowanie i długie utrzymywanie prawidłowej temperatury ciepła w czasie wypieku,

✅ drzwiczki stalowe,

✅ wylot spalin,

✅ szyber,

✅ metalowa podstawa,

✅ wykończony w klinkrze czerwonym lub antracytowym,

✅ piec posiada oddzielne palenisko na którym ułożone są szczelnie cegły izolacyjne,

✅ wykonany z wysokojakościowej blachy ognioodpornej , która nie zmienia swoich kształtów, nie ulega korozji i dobrze spełnia swoją rolę w różnych warunkach atmosferycznych, nie ulega zniszczeniu,

✅ zewnętrzna strona pieca pokryta jest specjalną matą termiczną, która pomaga utrzymać bezpieczeństwo, chroni użytkownika przed przypadkowym oparzeniem, a także chroni piec przed nieprzyjaznymi warunkami atmosferycznymi.

 

Dane techniczne:

PIEC I -piętrowy

✅ wymiar wewnętrzny każdego paleniska 62 cm szerokość x 85 cm głębokość,

✅ wysokość wewnętrzna 20 cm paleniska w każdym poziomie,

wymiar komory pieczenia: 60 cm x 20 cm,

wymiar komory paleniska: 40 cm x 20 cm,

✅ wymiar zewnętrzny 100 cm x 100 cm x ok. 110 cm,

✅ waga 450 kg.

 

PIEC II -piętrowy

✅ wymiar wewnętrzny każdego paleniska 62 cm szerokość x 85 cm głębokość,

✅ wysokość wewnętrzna 20 cm paleniska w każdym poziomie,

wymiar komory pieczenia: 60 cm x 20 cm,

wymiar komory paleniska: 40 cm x 20 cm,

✅ wymiar zewnętrzny 100 cm x 100 cm x ok.140 cm,

✅ waga 600 kg.

 

PIEC III -piętrowy

✅ wysokość 170 cm x 80 cm,

✅ wymiar wewnętrzny każdego paleniska 62 cm szerokość x 85 cm głębokość,

✅ wysokość wewnętrzna 20 cm paleniska w każdym poziomie,

wymiar komory pieczenia: 60 cm x 20 cm,

wymiar komory paleniska: 40 cm x 20 cm,

✅ wymiar zewnętrzny 100 cm x 100 cm x ok. 159 cm,

✅ waga 700 kg.

 

✅ Produkt świetnie nadaje się do wypieku:

– chleba,

– podpłomyków,

– pizzy

– ciast i kołaczy.

Swoim klimatem pozwoli Państwu wrócić do tradycji, pozwoli rozkoszować się świeżymi wypiekami, dzięki opalaniu pieca drewnem.

✅ Piec znajduje swoje zastosowanie podczas:

– festynów,

– imprez plenerowych,

– spotkań rodzinnych,

– warsztatów,

– jarmarków,

– biesiad,

– dożynek,

– eventów tematycznych,

– spotkań wiejskich,

– imprez i pokazów wypieku pizzy, chleba, podpłomyków, ciasta, kołacza itd.

 

!!!!!!!!Możesz dodatkowo kupić !!!!!!!!!!

Akcesoria do pieca:

szyber + kolanko + 1m rury + daszek

DACH drewniany/zadaszenie na dodatkowej palecie,

dodatkowa izolacja (druga).

(dostępne na innych naszych aukcjach)

 

Ważne informacje: Szamot jest materiałem, który bardzo dobrze kumuluje i oddaje ciepło. Należy jednak do materiałów delikatnych i kruchych. Piec po zbudowaniu, izolowaniu i ociepleniu powinien stać co najmniej 5 tygodni w celu naturalnego odparowania wilgoci. Po tym terminie należy piec dopalać .W niesprzyjających warunkach atmosferycznych ( późna jesień-zima) piec powinien być zadaszony i osłonięty od wilgoci, aby zapobiec możliwości powstania uszkodzeń  spowodowanych np. mrozem. Każdy piec powinien posiadać wyciąg kominowy składający się z szybra, oraz co najmniej metra rury kominowej.

 

Mogą Ci się też spodobać: